Nordijsko hodanje promijenilo mi je život

Nordijsko hodanje promijenilo mi je život

NORDIJSKO HODANJE PROMIJENILO MI JE ŽIVOT!

  • ANINA PRIČA

Ukoliko još uvijek razmišljate da li je Nordijsko hodanje prava stvar za vas, u nastavku pročitajte priču gospođe Ane.

“ Želim Vam ispričati o tome koliko je Nordijsko hodanje promijenilo moj život.

Naime, 2010. Godine saznajem kako je moje zdravlje ozbiljno narušeno, te kako moram promijeniti  životne  navike  ukoliko želim sačuvati zdravlje. Kako se moram više kretati i rekreirati.

U tom trenutku svijet je za mene postao jedno čudno mjesto. Nisam znala kako I od kuda krenuti. Tjelovježba mi nije bila nikako na jelovniku, sve drugo nažalost je.

Vrhunac mog  sportskog života  bio je  odlazak  na  kavu s prijateljicama, te  šetnja od garaže do lifta, ma kakvo vježbanje..

Trebalo mi je vremena da posložim stvari u glavi.

I konačno, odlučila sam. Krenula sam u svijet mršavljenja. Iz dana u dan, korak po korak, mukotrpno, odričući se finih, slatkih stvari za graškić ili dva znoja, skinula  bih povremeno koji gram, pa čak i kilogram.

Do kraja ljeta 2015. nešto sam i uspjela smršaviti, međutim to nije bilo dovoljno. Nema druge, teretana, aerobic stižem! … I ne vraćam se.. Ostalo je naravno samo na probnom treningu.

I onda se dogodilo!

Naime, surfajući internetom, pronašla sam nagradnu igru i pobijedila.

Osvojila sam vikend  Tečaj  Nordijskog  hodanja u Maksimirskom parku u organizaciji Vitathlon  društva za rekreaciju, a pod vodstvom profesora Hanija Haddada.

Nad glavom veliki upitnik! Svejedno, činilo se to kao dobra prilika jer je pisalo: “ Hodajte s nama u prirodi, na svježem zraku. Rekreirajte se, zabavite, a usput dođite u dobru formu!

Krenula sam. Od tog trenutka moj se život preokrenuo naglavačke!!! Uključila sam se u grupu hodača, početnika poput mene. Atmosfera je bila izvrsna, osjetila se pozitivna energija, bilo je puno smijeha I zabave. Pristup trenera je bio individualiziran, prilagođen pojedincu I grupi.

Zaljubilasam se! U hodanje sa štapovima! Bio je to krasan vikend.

Bila sam jako ponosna na svoja novostečena znanja I nastavila sam hodati dva puta tjedno po Savskom nasipu, iz dana u dan, povećavajući prijeđenu udaljenost. Kondicijski sam rapidno napredovala.

Nakon nekog vremena, moji prijatelji uvidjeli su promjene na meni. Moju vedrinu, optimizam, veselje. Moj stav, disanje, energija,narasli su. A opet nešto se I smanjilo. Struk!!! Osjećala sam se sjajno. Bila sam konačno zdrava i fit!

 

Unaprijed se veselim proljeću I ponovnom hodanju sa štapovima.

Moja preporuka je svakako društvo Vitathlon I tečaj Nordijskog hodanja!

Više na www.vitathlon.com.hr

Ana